Результати оптичної корекції у пацієнтів з кератоконусом в післяопераційному періоді із застосуванням склеральних контактних лінз - Завгородня, Наталія Григорівна; Поплавська, Ірина Олександрівна; Завгородня, Т. С. (Karlovy Vary: Skleněný Můstek, 2017)
Останнім часом поширюється використання склеральних контактних лінз (СКЛ) для корекції складних деформацій рогівки, у тому числі ірегулярного астигматизму, в тих випадках, коли досягти високої гостроти зору та комфортної переносимості інших лінз неможливо. Існує досвід застосування СКЛ у пацієнтів з кератоконусом, після трансплантації рогівки, радіальної кератотомії, після травматичних ушкоджень та опіків рогівки, при вираженому синдромі «сухого ока» та інших. В арсеналі офтальмологів з′явилися нові жорсткі СКЛ Paragon NormalEyes. Лінзи виготовлені зі спеціального матеріалу, який має високий ступінь проникності для кисню та діапазон від 37,0 до 52,5 діоптрій.