Жорсткість легеневої артерії у хворих та ремоделювання правого шлуночка при хронічному обструктивному захворюванні легень - Яценко, Олег Вадимович (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Перебіг хронічного обструктивного захворювання легень (ХОЗЛ) супроводжується ремоделюванням правого шлуночка (легеневе серце), яке суттєвим чином впливає на прогресування та прогноз захворювання. В той же час існують відомості про подібні зміни з богу легеневої артерії. Мета роботи - вивчити жорсткість легеневої артерії (ЖЛА) у хворих ХОЗЛ та її зв'язок з ремоделюванням правого шлуночка.