Проблема вибору підручника для викладання іноземної мови у медичному закладі вищої освіти - Москвітіна, Дар'я Анатоліївна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Особливо гостро питання вибору підручника з англійської мови для тих освітніх закладів, які здійснюють підготовку фахівців у сфері охорони здоров’я. Це пов’язано з низкою факторів: по-перше, іноземна мова за професійним спрямуванням є обов’язковим компонентом будь-якої освітньої програми; по-друге, «Англійська мова за професійним спрямуванням» є інтегральним компонентом кваліфікаційного іспиту ЄДКІ, який студенти освітніх програм «Медицина», «Педіатрія», «Фармація, промислова фармація», «Технології парфумерно-косметичних засобів» та «Стоматологія» складають після третього року навчання, відтак англійська мова стає однією з важливих компетентностей майбутнього фахівця.