Синтез, спектральні та стереохімічні властивості бензиліденгідразидів 7-β-гідрокси-γ-(n-хлорофенокси)пропілтеофілініл-8-тіооцтової кислоти - Романенко, Микола Іванович; Черчесова, Олександра Юріївна; Мартинюк, О. О.; Рябицький, О. Б.; Васюк, Світлана Олександрівна; Коржова, Алла Станіславівна; Романенко, Н. И.; Черчесова, А. Ю.; Мартынюк, О. Д.; Рябицкий, А. Б.; Васюк, С. А.; Коржова, А. С.; et al. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Розроблено прості лабораторні методи синтезу не описаних раніше бензиліден-гідразидів 7-β-гідрокси-γ-(п-хлорофенокси)пропілтеофілініл-8-тіооцтової кислоти – потенційних антиоксидантів. Вивчено їх спектральні та фізико-хімічні характеристики. Разработаны простые лабораторные методы синтеза ранее не описанных бензилиденгидразидов 7-β-гидрокси-γ-(п- хлорофенокси) пропилтеофиллинил-8-тиоуксусной кислоты – потенциальных анти оксидантов. Изучены их спектральные и физико-химические характеристики. The simple laboratory methods for synthesis of benzylidenhydrazides 7-β-hydroxy-γ-(p-chlorophenoxy)propyltheophyllinyl-8-tioacetic acid – the potential of antioxidants was developed.Spectral and physicochemical characteristics of synthesized compounds were studied.
Синтез, спектральные и стереохимические свойства бензилиденгидразидов 7-β-гидрокси-γ-(n-хлорофенокси)пропилтеофилинил-8-тиоуксусной кислоты
Synthesis, spectral and stereochemical properties of 7-β-hydroxy-γ-(p-chlorophenoxy)propyl-theophyllinyl-8-tioacetic acid benzyliden hydrazides
Keywords: синтез; бензиліденгідразиди; ІЧ-спектрофотометрія; ПМР-спектроскопія; мас-спектрометрія; бензилиденгидразиды; ИК-спектрофотометрия; ПМР-спектроскопия; мас-спектрометрия; synthesis; benzylidenhydrazides; IR-spectrofotometry; NMR-spectroscopy; mass-spectrometry