Прогнозування аероалергенної ситуації, яка викликається пилком амброзії у Запоріжжі - Приходько, Олександр Борисович; Малєєва, Ганна Юріївна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Вже понад 150 мільйонів людей у Європі мають ті чи інші прояви алергічних реакцій різної етіології. Чи не найперше місце серед анемофільних рослин, пилок яких здатен викликати сезонну алергію, займає амброзія. Реакції, які викликаються пилком цієї рудеральної рослини, можуть бути різноманітними, але завжди існує досить високий ризик розвитку бронхіальної астми. На сьогоднішній день не існує ліків від алергії. Покращити стан сенсибілізованих людей може тільки прийом препаратів, що дозволяють полегшити симптоматику тих чи інших алергічних реакцій, а також завчасне прогнозування аероалергенної ситуації та оповіщення населення про небезпечний рівень пилку амброзії у повітрі. Мета роботи. Покращення методів профілактики аеороалергенної ситуації, яка викликається пилком амброзії у Запоріжжі шляхом розробки системи оповіщення населення.
Keywords: тези