Перспективи розвитку доказової медицини в умовах наявності штучного інтелекту й сучасних технологій: роль закладів вищої медичної освіти в Україні - Різак, Г. В.; Кампі, Ю. Ю.; Якименко, Володимир Вікторович; Rizak, G. V.; Kampi, Yu. Yu.; Yakymenko, V. V. (My University, 2023)
Стаття присвячена дослідженню перспектив розвитку доказової медицини в умовах наявності штучного інтелекту (ШІ) й сучасних технологій. Автори розглядають роль закладів вищої медичної освіти в Україні в цьому контексті. В статті обговорюється важливість використання сучасних інструментів і методів доказової медицини, в тому числі штучний інтелект, для поліпшення якості медичної діагностики, лікування й зменшення медичних помилок. Зазначається, що сучасна медицина переживає швидкий технологічний розвиток, а це вимагає від медичних фахівців постійного адаптування й оволодіння новими інструментами. Завдяки штучному інтелекту й сучасним технологіям є можливість збільшити ефективність і точність діагностики, прогнозування хвороб, а також оптимізувати плани лікування для кожного пацієнта індивідуально. This article is devoted to researching the prospects for the development of evidence-based medicine in the presence of artificial intelligence (AI) and modern technologies. The authors consider the role of higher medical education institutions in Ukraine in this context. The article discusses the importance of using modern tools and methods of evidence-based medicine, including artificial intelligence, to improve the quality of medical diagnosis, treatment and reduce medical errors. It is noted that modern medicine is experiencing rapid technological development, and this requires medical professionals to constantly adapt and master new tools. Thanks to artificial intelligence and modern technologies, it is possible to improve the efficiency and accuracy of diagnosis, prognosis of diseases, as well as to optimize treatment plans for each patient individually.
Prospects for the development of evidence-based medicine with the presence of artificial intelligence andmodern technologies: the role of institutions of highermedical education in Ukraine
Якименко В. В. - https://orcid.org/0000-0002-8867-6501
Keywords: доказова медицина; штучний інтелект; сучасні технології; заклади вищої медичної освіти; медична практика; evidence-based medicine; artificial intelligence; modern technologies; institutions of higher medical education; medical practice