Микробиологический мониторинг в условиях детского отделения анестезиологии и интенсивной терапии: динамика в течение года - Давидова, Анна Григорівна (My University, 2013)
У статті наведені результати мікробіологічного моніторингу у дитячому відділенні інтенсивної терапії протягом у динаміці протягом 2010-2011 років. Виявлено, що при надходженні дітей у відділення у дихальних шляхах переважає грампозитивна мікрофлора, чутлива до більшості сучасних антибіотиків. При тривалому перебуванні дітей у відділенні частіше за все визначались Acinetobacter spp., Pseudomonas aeruginosa и Klebsiella pneumoniae, найбільш чутливі до аміноглікозидів.
The results of microbiological monitoring in the pediatric anesthesiology and intensive care department during 6 months of 2010 year are presented. The grampositive microflora, sensitive to the most of modern antibiotics, was prevalent in airways at the time of attendance to the department. After prolonged period of treatment Acinetobacter spp., Pseudomonas aeruginosa and Klebsiella pneumoniae were detected most often. These microorganisms usually were sensitive to the Aminoglycosides.
Keywords: микробиологический мониторинг; отделение интенсивной терапии; антибактериальные препараты