Роль Clostridium perfringens у формуванні синдрому ураження кишечника у дітей та можливості медикаментозної корекції - Леженко, Геннадій Олександрович; Усачова, Олена Віталіївна; Гиря, Олена Максимівна; Гінзбург, Р. М.; Леженко, Г. А.; Усачева, Е. В.; Гиря, Е. М.; Гинзбург, Р. М.; Lezhenko, G. O.; Usachova, O. V.; Hyria, O. M.; Ginsburg, R. M. (My University, 2014)
У роботі показано особливості перебігу клостридіозу, зумовленого Clostridium perfringens, у дітей різних вікових груп з урахуванням титру збудника у фекаліях та патогенетично обґрунтовано можливості етіотропної терапії. В работе показаны особенности течения клостридиоза, вызванного Clostridium perfringens, у детей разных возрастных групп с учетом титра возбудителя в фекалиях и патогенетически обоснованы возможности этиотропной терапии. The article showed the features of clostridiosis course, caused by Clostridium perfringens, in children of different age groups taking into account the dose of pathogen in feces and pathogenetically grounded possibilities of etiological therapy.
Роль Clostridium perfringens в формировании синдрома поражения кишечника у детей и возможности медикаментозной коррекции
The role of clostridium perfringens in the syndrome of intestinal affection in children and possibilities of drug correction
Keywords: клостридіоз; діти; ніфуратель; клостридиоз; дети; нифуратель; clostridiosis; children; nifuratelum