Синтез 5-(феноксиметилен)-4-R-3-алкілтіо-1,2,4-тріазолів та їх подальше окиснення до 3-алкілсульфонілпохідних - Кучерявий, Юрій Миколайович; Каплаушенко, Андрій Григорович; Ал, Зедан Фаді; Кучерявый, Ю. Н.; Каплаушенко, А. Г.; Ал, Зедан Фади; Kucheryavyi, Yu. M.; Kaplaushenko, A. G.; Al, Zedan F. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Одним із негативних проявів сучасного техногенного прогресу є стрімкий розвиток нових «хвороб цивілізації». До них можна віднести ожиріння, атеросклероз, алергію, депресію тощо. Деякі з них ще й досі важко піддаються лікуванню, що суттєво впливає на рівень розвитку людства. Причиною цієї проблеми є відсутність фундаментальних досліджень і необхідних лікарських засобів для лікування. Зважаючи на ці факти, науковці медичної та фармацевтичної галузей здійснюють поглиблену роботу над відзначеними вище актуальними на сьогодні питаннями. З метою створення оригінальних ліків синтезували ряд нових 5-(феноксиметилен)-4-R-3-алкілтіо-1,2,4-тріазолів та провели їхнє окиснення до відповідних 3-алкілсульфонілпохідних. Усього отримали 20 нових сполук, будову яких встановили використанням сучасних фізико-хімічних методів аналізу, що свідчить про можливість і надалі здійснювати біологічні дослідження. Одним из негативных проявлений современного техногенного прогресса является стремительное развитие новых «болезней цивилизации». К ним можно отнести ожирение, атеросклероз, аллергию, депрессию и др. Некоторые из них до сих пор трудно поддаются лечению, что существенно влияет на уровень развития человечества. Причиной данной проблемы является отсутствие фундаментальных исследований и необходимых лекарственных средств для лечения. Учитывая эти факты, учёные медицинской и фармацевтической отрасли ведут работу над вышеупомянутыми актуальными на сегодняшний день вопросами. С целью создания оригинальных лекарственных средств нами синтезирован ряд новых 5-(феноксиметилен)-4-R-3-алкилтио-1,2,4-триазолов, а также проведено их окисление до соответствующих 3-алкилсульфонилпроизводных. Всего получено 20 новых соединений, строение которых установлено с помощью современных физико-химических методов анализа, что свидетельствует о возможности проведения дальнейших биологических исследований. The rapid development of new «civilization diseases» is one of the negative manifestations of modern technological progress. These diseases include obesity, atherosclerosis, allergy, depression and others. Some of them are still difﬁculty treated. This fact signiﬁcantly affects the level of human development. The cause of the problem is the lack of basic researches and the lack of medicines for treatment. Considering these facts, scientists of medical and pharmaceutical industry are working on actual problems.Aim. We have synthesized a series of new 5-(phenoxymethyl)-4-R-alkylthio-1,2,4-triazoles and have conducted its oxidation to corresponding 3-alkylsulfonylderivatives to create new original drugs. Methods and results. Twenty new chemical compounds have been received and its structure has been set using modern physical and chemical methods of analysis.
Синтез 5-(феноксиметилен)-4-R-3-алкилтио-1,2,4-триазолов, их последующее окисление до 3-алкилсульфонилпроизводных
Synthesis of 5-(phenoxymethyl)-4-R-alkylthio-1,2,4-triazoles and its further oxidation to 3-alkylsulfonylderivatives
Keywords: 1,2,4-тріазол; синтез; хімічні властивості; 3-алкіл; хромато-мас-спектрометрія; 1,2,4-триазол; химические свойства; 3-алкил; хромато-масс-спектрометрия; 1,2,4-triazole; Synthesis; Chemical Properties; 3-alkyl; HPLC-MS