Таргетная модель психологической адаптации детей с синдромом дефицита внимания и гиперактивности - Чугунов, В. В.; Дац, В. В.; Чугунов, Вадим Віталійович; Дац, Валерія Валеріївна; Chuhunov, V. V.; Dats, V. V. (Харків : [б. в.], 2017)
Анализ структурных характеристик психопатологической симптоматики детей с синдромом дефицита внимания и гиперактивности позволил установить четыре уровня дезадаптирующих феноменов: биологический, психологический, поведенческий, социальный. Определены мишени психокоррекции на каждом уровне презентации патологических феноменов у данного контингента. Разработана таргетная модель коррекции базовой психопатологической сим- птоматики (импульсивности, диспрозексии, гиперактивности) у детей с синдромом дефицита внимания и гиперактивности. Аналіз структурних характеристик психопатологічної симптоматики дітей із синдромом дефіциту уваги й гіперактивності дав змогу встановити чотири рівні дезадаптуючих феноменів: біологічний, психологічний, поведінковий, соціальний. Визначено мішені психокорекції на кожному рівні презентації патологічних феноменів у цього контингенту. Розроблено таргетну модель корекції базової психопатологічної симптоматики (імпульсивності, диспрозексії, гіперактивності) у дітей із синдромом дефіциту уваги й гіперактивності. The analysis of the structural characteristics of psychopathological symptomatology in children with attention deficit hyperactivity disorder, allowed distinguishing four levels of maladjustment phenomena: biological, psychological, behavioral, social. The targets of psychocorrection were determined at each level of the pathological phenomenon presentation. A targeted model of correction of basic psychopathological symptoms (impulsivity, disprosection, hyperactivity) in children with attention deficit hyperactivity disorder was developed.
Таргетна модель психологічної адаптації дітей із синдромом дефіциту уваги і гіперактивності
The target model of psychological adaptation of children with attention deficit hyperactivity disorder
Keywords: синдром дефицита внимания и гиперактивности; детская психиатрия; психокоррекция; таргетная адаптация; синдром дефіциту уваги й гіперактивності; дитяча психіатрія; психокорекція; таргетна адаптація; attention deficit hyperactivity disorder; children psychiatry; psychocorrection; target adaptation