Перспективи створення нових вітчизняних лікарських засобів для лікування травми, опіків очей та катаракти - Акопян, Ріма Романосівна (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2019)
Ушкодження органу зору досі залишаються однією з основних причин сліпоти й професійної інвалідності. Незважаючи на добру захищеність очного яблука кістковими стінками орбіти та придатками ока, його ушкодження становлять 5-10% від загальної кількості всіх травмувань у мирний час і близько 2% у воєнний. На сьогоднішній день для лікування даних захворювань використовують похідні 1,2,4 – тріазолу, а саме очні краплі «Тіотриазолін» 1%. Тому метою нашої роботи є висвітлення проблеми поширеності травми, опіків очей та катаракти, а також проаналізувати які лікарські засоби застосовують при даних захворювань, та провести оцінку асортименту вітчизняних лікарських засобів на фармацевтичному ринку України.