Прихильність матерів до різних видів вигодовування дітей від народження до двох років та їх мотивації - Васьковцова, К.; Таранова, Тетяна Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Природне грудне вигодовування вважається єдиною формою харчування людини, що була сформована під час її біологічної еволюції, тобто є фізіологічно адекватною формою. У нашій країні природне вигодовування завжди вважалося пріоритетним видом харчування дітей першого року життя [1]. Таке твердження пояснюється не тільки унікальним складом харчових речовин материнського молока, великою кількістю в ньому біологічно активних сполук та захисних факторів, які впливають на ріст, розвиток, формування імунітету, психосоціальний розвиток дитини, а й можливістю досягнення функціональної єдності дитячого та материнського організму. Жіноче молоко – найбільш безпечне харчування для дитини та економічно вигідне для держави [2].