Проблеми психологічної адаптації різних груп студентів в умовах війни - Поправко, Марина Іванівна; Язловська, В. (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Повномасштабна війна Росії в Україні спричинила в українців багатовекторний спектр переживань. Крім впливу на емоційну сферу, були задіяні ще й такі: когнітивна, поведінкова, мотивуюча, ціннісно-смислова, фізіологічна та фізична складові. Як зазначають вітчизняні дослідники [1-4], порушення вже звичних механізмів роботи психологічних та фізіологічних систем напряму впливає на адаптацію до соціальних, територіальних, індивідуальних, фізичних змін.