Дослідження гострої токсичності похідних S- та N-акридин-9-онів - Омельянчик, Л. О.; Карпенко, Юрій Вікторович; Генчева, В. І.; Гербут, А. В.; Омельянчик, Володимир Миколайович; Omelianchyk, L. O.; Karpenko, Yu. V.; Gencheva, V. I.; Gerbut, A. V.; Omelianchyk, V. M. (Запоріжжя : Поліграф. центр «CopyArt», 2020)
Вивчення нових біологічно активних речовин на предмет їх біологічної дії доцільно починати зі встановлення показників гострої токсичності, щоб у подальшому використовувати значення LD50 для розрахунку доз досліджуваних речовин по вивченню інших видів біологічної активності. Вивчення гострої активності проводили за експрес-методом В. Б. Прозоровського [Прозоровский В. Б., 2007]. Статистичну обробку даних проводили з використанням параметричного критерію t-Стьюдента. Достовірними вважали відмінності з рівнем значущості понад 95% (р ˂ 0,05). Утримання та робота з тваринами проводилася відповідно до національних «Загальних етичних експериментів на тваринах» (Україна, 2001), які узгоджуються з положеннями «Європейської конвенції з захисту хребетних тварин, що використовуються в експериментальних та інших дослідних цілях» (Страсбург, Франція, 1985) [Кожем’якін Ю. М. та ін., 2017].
Investigation of acute toxicity of derivatives S- and N-acridine-9-ones