Біоізостерне заміщення структурних фрагментів в молекулах 3-(3-R-2-оксо-2H-[1,2,4]триазино[2,3-c]хіназолін-6-іл)бутанових кислот як перспективний напрям конструювання іноваційних протизапальних агентів - Грицак, О. А. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Мета дослідження. Одним з перспективних напрямків дослідження є структурна модифікація відомих протизапальних агентів шляхом біоізостерного заміщення структурних фрагментів. Враховуючи зазначене поставлено за мету обґрунтувати пошук протизапальних агентів серед структурних аналогів відомих протизапальних сполук, а саме 3-(3-R-2-оксо-2H-[1,2,4]триазино[2,3-c]хіназолін-6-іл)бутанових кислот (1) в молекулах яких метиленові фрагменти карбоксиалкільного залишку замінені на біоізостерні атоми сірки.
Keywords: тези доповідей