Видовий склад дерев роду Salix на Запоріжжі та особливості палінації у 2019-2020 рр. - Баришніков, Д. А. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Вступ. Верба (Salix L.) – рід дерев, кущів або напівкущів родини вербових (Salicaceae). Пилок таких рослин посідає чільне місце у пилковому спектрі Запоріжжя, оскільки місто має декілька видів цього роду. Пилок є небезпечним для людей, які страждають на алергію. Тому актуальним є спостерігати за зміною видів рослин та використовувати аеробіологічний моніторинг для кращого розуміння механізмів палінації, а також для вдосконалення профілактики виникнення полінозів.
Keywords: тези