Сучасні тенденції із впровадження нових форм освіти у вищій школі в контексті вивчення бюлетенів Бюро Інформації Ради Європи В Україні - Сокуренко, Н. Д.; Гузенко, Т. А.; Сіліна, Т. М.; Стельмащук, Н. М. (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, 2009)
Ознайомлення з організаційною будовою, пріоритетами, принципами методами діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Парламентської асамблеї РЄ, Комітету міністрів РЄ, Європейського молодіжного центру, а також з напрямами співробітництва України із зазначеними керівними інституціями спільної Європи, отримання інформації щодо основних міжнародно-правових угод та рекомендацій РЄ, які визначають загальноєвропейські принципи запровадження нових форм освіти у країнах членах РЄ, забезпечуючи таким чином підвищення спроможності фахівців нового рівня, приймати участь в інтеграції у світову та європейську спільноту. Знакомство с организацией, приоритетами, принципами и методами работы Конгресса местных и региональных органов Совета Европы, Парламентской ассамблеи ЕС, Комитета министров ЕС, Европейского молодежного центра, а также сотрудничество Украины с руководителями институций объединенной Европы, получение информации, касающейся основных международных правовых организаций, которые определяют общеевропейские принципы внедрения новых форм обучения в странах ЕС, позволяет обеспечить повышение уровня обучаемости и интеллектуального потенциала специалистов нового поколения. Familiarization with the structure, priorities, principles and methods of activity of the Congress of local and regional authorities of European Council, EC Parliamentary assembly, EC Ministry Committee, European Youth Centre, European Court on the human rights Europarlament and the trends of Ukrainian cooperation with the above-mentioned institutions of the united Europe, obtaining information of the main international-low agreements and EC recommendations, that determine all-European principles of realization of new educational forms in the EC member countries, providing the increase of the modem specialists skills to take part in the integration into the world and European community.
Keywords: матеріали конференцій; вища школа; демократія; євроінтеграція; ініціативи; молодь; освіта; высшая школа; демократия; евроинтеграция; инициативы; молодежь; образование; Higher school; democracy; Evrointegraciya; initiatives; young people; education