Шкала прогнозування результатів мікрофрактуризації дефектів хряща колінного суглоба - Головаха, Максим Леонідович; Головаха, М. Л.; Golovakha, M. L. (Українська військово-медична академія, 2012)
На підставі аналізу результатів лікування пацієнтів з остеоартрозом колінного суглоба методом мікрофрактуризаціі дефектів хряща під артроскопічним контролем розроблено нову шкалу оцінювання стану пацієнтів, яка призначена для прогнозування результату мікрофрактуризаціі. Апробація розробленої шкали показала її високу ефективність при використанні в клінічній практиці. Резюме. На основании анализ результатов лечения пациентов с остеоартрозом коленного сустава методом микрофрактуризации дефектов хряща под артроскопическим контролем разработана новая шкала оценки состояния пациентов, предназначенная для прогнозирования результата микрофрактуризации. Апробация разработанной шкалы показала ее высокую эффективность при использовании в клинической практике. Summary. Based on the results of treatment of patients with knee osteoarthritis using microfracturisation cartilage defects under arthroscopic control, a new scale of assessment of patients, designed to predict the outcome of microfracturisation. Testing of the developed scale showed its high effectiveness in clinical practice.
Шкала прогнозирования результатов микрофрактуризации дефектов хряща при остеоартрозе коленного сустава
Scale of assessment of patients, designed to predict the outcome of microfracturisation
Keywords: колінний суглоб; остеоартроз; мікрофрактуризація; прогнозування; коленный сустав; микрофрактуризация; прогнозирование; knee; osteoarthritis; microfracturisation; prediction