Гігієнічна оцінка умов праці та професійних ризиків для працівників мартенівського цеху металургійного підприємства повного циклу - Севальнєв, Анатолій Іванович; Шаравара, Лариса Павлівна; Козлова, І. С. (Запоріжжя, 2016)
Мета дослідження: Провести гігієнічну оцінку умов праці та професійних ризиків для працівників мартенівського цеху металургійного підприємства повного циклу. Матеріали та методи: Проведено дослідження умов праці на робочих місцях основних професій мартенівського цеху. Проаналізовано 351 протокол, із них: 112 34 − досліджень повітря робочої зони, 98 − досліджень метеорологічних факторів, 141 − досліджень шумового навантаження та вібрації. Гігієнічна оцінка умов праці проведена відповідно до «Гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу» (затверджена наказом МОЗ України від 08.04.2014 № 284).