Вдосконалення фахової підготовки майбутніх лікарів - Орел-Халік, Юлія Владиславівна; Саламащенко, О. М. (Харків : Східноукраїнська організація «Центр педагогічних досліджень», 2015)
Сьогодні у професійній сфері фахівець - це не лише людина, яка володіє знаннями, уміннями і навичками, а й та людина, яка здатна наполегливо вирішувати складні, нестандартні ситуації, самостійно приймати рішення, творчо розвиватися, вміє аналізувати усі компоненти своєї діяльності. Тому перед вищими медичними закладами стоїть важливе завдання якнайкраще підготувати майбутніх лікарів завдяки створеним відповідним умовам для особистісного розвитку студентів. Реалізація цих завдань має неабиякого значення для перспективи розвитку освітнього простору і можлива за умови формування та впровадження нових технологічних моделей професійної підготовки фахівців.
Keywords: фахова підготовка; професійна підготовка; становлення особистості