Фітохімічні та фармакологічні відомості про деякі види роду Poterium L. - Клеванова, В. С.; Тржецинский, С. Д.; Панченко, С. В.; Федоровська, К. С.; Тржецинський, Сергій Дмитрович; Панченко, Світлана Валеріївна (England: Science and education LTD, 2015)
Рід Poterium L. налічує до 12 видів, зосереджених переважно в Стародавньому Середземномор'ї (особливо в Західному Середземномор'ї) та Макаронезії [2]. Сьогодні, Середземномор'я включає в собі регіон, що простягнувся довкола Середземного моря, а також і саме море та острови на ньому. До Середземномор’я відносяться прибережні регіони Південної Європи, Передньої (або Західної) Азії та Північної Африки. Макаронезія (Macaronesia) – це загальна назва для декількох архіпелагів, розташованих в Атлантичному океані поблизу Європи і Африки. До складу Макаронезії входять 5 архіпелагів: Азорські острови (Португалія), Канарські острови (Іспанія), острови Селваженьш, (Португалія), острови Зеленого мису (Кабо-Верде) та Архіпелаг Мадейра (Португалія).