Характер зрушень ліпідного обміну у хворих на хронічні неспецифічні запальні захворювання статевих органів у мешканців Орджонікідзевського району міста Запоріжжя - Соколовська, І. А.; Берегова, О. Г. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Встановлено, що запальний процес супроводжується змінами показників обміну ліпідів та інтенсивності перекисного окислення. Збільшення частоти визначення дисліпопротеїнемій, у тому числі дисліпопротеїнемій з високою атерогенністю, відбувається відповідно збільшеню віку хворих. Установлено, что воспалительный процесс сопровождается изменениями показателей обмена липидов и интенсивности перекисного окисления липидов. Увеличение частоты определения дислипопротеинемий, в том числе дислипопротеинемий с высокой атерогенностью, происходит в соответствии с увеличением возраста больных. It has been stated that changes of lipid exchange indices and intensivity of lipid peroxidation accompany inflammatory process. Increase of dislipoproteinemias cases, including dislipoproteinemias with high aterogenity depends on the patients age.
Keywords: ліпідний обмін; запальні захворювання статевих органів; липидный обмен; воспалительные заболевания половых органов; lipid exchange; inflammatory diseases of genitals