Роль виробника в здійсненні фармакологічного нагляду - Крайдашенко, Олег Вікторович; Сиволап, Віталій Вікторович; Стець, Вiталiй Романович (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Система фармакологічного нагляду – це державна система збору, наукової оцінки й контролю інформації про побічні дії лікарських засобів в умовах їхнього звичайного застосування з метою прийняття відповідних регуляторних рішень щодо зареєстрованих у країні препаратів. Pharmacovigilance - it is state system of acquisition, scientifi c evaluation and control of information about side reaction/effect of medicinal drugs in order to make respective decisions at the stage of medical use according to acting legislation.
Keywords: безпека лікарських засобів; побічна дія; фармаконагляд; safety of medicinal product; side effect; pharmacovigilance