Тотальна внутрішньовенна анестезія при лапароскопічній холецистектомії - Баштан, Людмила Петрівна; Ващенко, О. М. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено методику анестезіологічного забезпечення лапароскопічних холецистектомій. На прикладі результатів дослідження показників гемодинаміки та часу пробудження показано ефективність використання пропофолу як компонента тотальної внутрішньовенної анестезії. Приведена методика анестезиологического обеспечения лапароскопических холецистэктомий. На примере результатов исследования показателей гемодинамики и времени пробуждения показана эффективность использования пропофола как компонента тотальной внутривенной анестезии. Method of anesthetic management of laparoscopic cholecystectomies is shown in the work. Efficiency of propofol use as the total intravenous anesthesia component is displayed by the example of the results of hemodynamic indices and recovery time analysis.
Keywords: тотальна внутрішньовенна анестезія; тіопентал натрію; пропофол; лапароскопічна холецистектомія; тотальная внутривенная анестезия; тиопентал натрия; пропофол; лапароскопическая холецистэктомия; total intravenous anesthesia; thiopental sodium; propofol; laparoscopic cholecystectomy