Проблеми і потреби інформування населення територій,що забруднені радіоактивними речовинами - Кочін, І. В.; Акулова, О. М.; Сидоренко, П. І.; Василенко, В. М.; Гайволя, О. О.; Ільїна, В. М.; Гут, Т. М.; Шило, І. Ф.; Трошин, Дмитро Олександрович; Кочин, И. В.; Акулова, О. М.; Сидоренко, П. И.; et al. (ЗДМУ, 2014)
Досліджено та проаналізовано наукові джерела інормації про стан нормування населення територій, які постраждали від аварії на Чорнобильській АС, та результати опитування про стан їхнього здоров’я. Запропоновано здійснювати нормування населення в оптимальному обсязі з використанням нових органзаційних норм у вигляді Центрів розвитку спільноти, що створена на матеріальній базі місцево соціально інфраструктури. Исследованы и проанализированы научные источники инормации о состоянии инормирования населения территорий, пострадавших от аварии на Чернобыльской АС, и результаты опроса о состоянии их здоровья. Предложено осуществлять инормирование населения в оптимальном оьбеме с использованием новых организационных норм в виде Центров развития сообщества, созданных на материальной базе местной социальной инфраструктуры. Scientiﬁ c sources of information about population’s informing on territories, affected by Chernobyl nuclear power-station’s failure and the results of questioning about state of population health have been explored and analyzed. It has been suggested to carry informing of population out in an optimum volume with the use of new organizational forms, such as Centers of association development, which are created on the ﬁ nancial base of local social infrastructure.
Проблемы и потребности информирования населения территорий, загрязненных радиоактивными веществами
Problems and necessities of population’s informing of territories, conteminated by radio-active matters
Keywords: інформування; населення; чорнобильська зона; радіоактивні речовини; информирование население; чернобыльская зона; радиоактивные вещества; состояние здоровья; стан здоров’я; informing; population; Chernobyl area; radio-active matters; state of health