Індивідуалізоване оцінювання як засіб оптимізації контролю самопідготовки студентів - Візір, Вадим Анатолійович; Деміденко, Олександр Вікторович; Садомов, Антон Сергійович (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Розвиток медицини на сучасному етапі вимагає постійного підвищення рівня підготовки майбутніх лікарів, активності їх клінічного мислення, володіння практичними навичками, що неможливо здійснити без впровадження в процес навчання різних педагогічних прийомів і сучасних технічних засобів. Актуальним є питання про контроль якості підготовки фахівців, яка має бути орієнтована на розвиток у студентів гнучкості мислення і адаптивних здібностей. У зв'язку з цим, зміни технологій навчання мають бути обернені на переорієнтацію діяльності викладача з інформаційної на організаційну, на визнання студента суб'єктом власного розвитку, який орієнтований не тільки на засвоєння навчального матеріалу, але і на контрольовану самостійну пізнавальну діяльність. Мета дослідження: висвітлити необхідність застосування індивідуалізованих способів оцінки самостійної навчальної діяльності студентів.
Keywords: самопідготовка студентів; форми самопідготовки; індивідуальна шкала оцінювання; методи контролю