Сучасний стан психореабілітації у дітей із синдромом Дауна - Сухонос, Оксана Сергіївна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Синдром Дауна щороку діагностується у майже 0,1% новонароджених, при цьому залишаючись найрозповсюдженішою хромосомною патологією. Діти із синдромом Дауна потребують спостереження і лікування не тільки генетиків, а й психіатрів та психотерапевтів, оскільки зазвичай мають психічні розлади, найпоширенішими з яких є олігофренії різного ступеню важкості. Мета дослідження. Визначити основні світові тенденції психотерапевтичної допомоги та психореабілітації, що надається дітям із синдромом Дауна та компарації їх ефективності. Матеріал і методи. Контингенти та методи: дослідження було проведено з використанням контент-аналізу методик психотерапії та психореабілітації дітей із синдромом Дауна на матеріалах профільних наукових журналів за останній рік.
Keywords: тези доповідей