Некомпактный миокард левого желудочка: современные аспекты, диагностика - Сыволап, В. Д.; Лашкул, Д. А.; Григорьева, М. Ю.; Федоренко, М. А.; Сапронова, Ж. Э.; Гойденко, Е. А.; Сиволап, Віктор Денисович; Лашкул, Дмитро Андрійович; Григор'єва, М. Ю.; Федоренко, М. А.; Сапронова, Жанна Едуардівна; Гойденко, О. О.; et al. (Запорожский государственный медицинский университет, 2011)
В обзоре представлена информация о новой форме кардиомиопатии – некомпактном миокарде левого желудочка. Обобщена информация об этиологии, патогенезе, клинической картине, диагностических критерях и тактике ведения. В огляді представлено інформацію про нову форму кардіоміопатії – некомпактний міокард лівого шлуночка. Узагальнено відомості про етіологію, патогенез, клінічну картину, діагностичні критерії і тактику ведення. This review provides information about the new form of cardiomyopathy – left ventricular noncompaction. Information on etiology, pathogenesis, clinical presentation, diagnostic criteria and management tactics were summarized.
Некомпактний міокард лівого шлуночка: сучасні аспекти, діагностика
Non-compaction of the left ventricular myocardium: modern aspects, diagnosis
Keywords: некомпактний міокард лівого шлуночка; ехокардіографія; left ventricular noncompaction; echocardiography; некомпактный миокард левого желудочка; эхокардиография