Клінічні особливості HCV-асоційованого ураження нирок - Рябоконь, Юрій Юрійович; Туманський, Валерій Олексійович; Riabokon, Y. Y.; Tumanckiy, V. O. (My University, 2016)
В роботі проведено аналіз клінічних особливостей ураження нирок у хворих на хронічний гепатит С. Показано, що HCV-асоційований гломерулонефрит діагностовано лише при наявності клініко-біохімічних ознак змішаної кріоглобулінемії. HCV-асоційований гломерулонефрит виявлявся одночасно з хронічним гепатитом С при переважанні ренальної симптоматики над печінковою або виникав на тлі тривалого перебігу хронічного гепатиту С після маніфестації тріади Мельтцера та поєднувався з широким спектром інших позапечінкових проявів, асоційованих зі змішаною кріоглобулінемією. The analysis of the clinical features of renal damage in patients with chronic hepatitis C has been conducted. It has been shown that HCV-associated glomerulonephritis is diagnosed only in the presence of clinical and biochemical features of mixed cryoglobulinemia. HCV-associated glomerulonephritis was detected simultaneously with chronic hepatitis C with the prevalence of renal symptoms over hepatic ones or appeared simultaneously with a persistent course of chronic hepatitis C after manifestation of Meltzer’s triad and combined with a wide spectrum of other extracellular manifestations, associated with mixed cryoglobulinemia.
Clinical features of HCV-associated renal damage
Keywords: хронічний гепатит С; ураження нирок; Chronic hepatitis C; renal damage