Інноваційні методи освітнього простору для підготовки спеціаліста післядипломної освіти за спеціальністю лабораторна медицина - Воронцова, Лоліта Леонідовна; Коваленко, Вікторія Анатоліївна; Остапенко, Андрій Олексійович; Козачук, Олександр Сергійович (My University, 2024)
У статті представлено реалізацію практично-орієнтовного підходу навчання, зокрема застосування кейс-методу в післядипломній підготовці фахівців з лабораторної медицини. Кейс-технологія є конкретним прийомом моделювання реальних ситуативних обставин в обсязі одного практичного заняття або семінару, поєднуючи професійну та навчальну діяльності, та є ефективним способом розвинення креативних здібностей здобувачів освіти. Одним з найкращих способів викликати зацікавленість фахівців лабораторної медицини є розгляд конкретного кейсу, якій включає необхідність спілкування з викладачем та колегами, вирішення на занятті конкретних проблемних ситуацій, які змодельовані як можливі в медичній практиці. Різноманітний арсенал наближених до природних ситуацій, що відбуваються в процесі роботи в лабораторії, відкривали нові горизонти у підвищенні кваліфікації слухачів та оцінки її рівня, а професіоналізм, теоретична складова та практичний досвід викладача в роботі з кейсами напряму впливає на успішність тих, хто навчається.
Keywords: сучасний освітній процес; післядипломна підготовка; метод кейсів