Биомеханическая модель остеосинтеза фрагментов большеберцовой кости при открывающейся корригирующей остеотомии - Головаха, М. Л.; Панченко, С. П.; Шишка, И. В.; Банит, О. В.; Головаха, Максим Леонідович; Шишка, І. В.; Баніт, Олег Васильович; Golovakha, M. L.; Panchenko, S. P.; Shyshka, I. V.; Banit, O. V. (Луган. держ. мед. ун-т, 2009)
Путем анализа напряженного состояния пространственной расчетной модели «кость-фиксатор» показано преимущество применения при остеосинтезе высокой открывающейся корригирующей остеотомии большеберцовой кости имплантатов с жестко фиксированной ориентацией винтов. Шляхом аналізу напруженого стану просторової розрахункової моделі системи «кістка-фіксатор» показано перевагу використання для остеосинтезу високої відкриваючої коригуючої остеотомії великогомілкової кістки імплантатів з жорстко фіксованою орієнтацією гвинтів. The advantage of application of the implant with rigid fixed screw orientation for the osteosynthesis of the high tibial opened wedge osteotomy was shown by the way of stress state analysis of the special calculated model of the «bone-fixator» system.
Біомеханічна модель остеосинтезу фрагментів великогомілкової кістки при відкриваючій коригуючій остеотомії
Biomechanical model of internal fixation of tibial bone fragments at open wedge correction osteotomy
Keywords: коленный сустав; остеоартроз; остеотомия; биомеханика; колінний суглоб; остеотомія; біомеханіка; knee; osteoarthritis; osteotomy; biomechanics