Клинико-функциональная характеристика гемодинамики в перихондрии щитовидного хряща у больных раком гортани T1-2N0M0 в периоперационном периоде - Троян, В. И.; Синайко, И. А.; Костровский, А. Н.; Троян, Василь Іванович; Сінайко, Ірина Олександрівна; Костровський, Олександр Миколайович; Troyan, V. I.; Sinaiko, I. A.; Kostrovskiy, A. N. (My University, 2013)
У хворих на рак гортані T1-2N0M0 післяопераційний період у 30-40% випадків супроводжується хондроперихондритом гортані. Вивчено періопераційний стан мікроциркуляторного русла охрястя щитоподібного хряща за допомогою методу ЛДФ у 15 хворих на рак гортані T1-2N0M0. У 7 з них в пісяопераційному періоді виник хондроперихондрит щитоподібного хряща, який мав достовірно позитивний зв’язок на ЛДФ-грамі з нормованою амплітудою в дихальному діапазоні та свідчив про наявність порушення гемодинаміки в судинах охрястя по типу венозного застою. Отримані дані дають підставу для профілактичного проведення фармакологічної корекції виявлених порушень гемодинаміки з метою запобігання виникненню в післяопераційному періоді хондроперихондриту гортані. In patients with laryngeal cancer Т1-2N0M0 postoperative period in 30-40% is followed by hondroperichondritis of the larynx. Studied the status of microcirculation in the perichondrium of the thyroid cartilage using the method of Laser Dopler flowmetria in 15 patients with laryngeal cancer Т1-2N0M0. Post-operative hondroperichondritis appeared in 7 patients. Detected a certain positive connection between respiratory amplitude and occurrence of hondroperihondritis in postoperative period. At hondroperichondritis of the thyroid cartilage exposed the violations of haemodynamics in the vessels of perichondrium such as venous stagnation which needs its pharmacological correction.
Клініко-функціональна характеристика гемодинаміки в охрясті щитоподібного хряща у хворих на рак гортані T1-2N0M0 в періопераційному періоді
Clinical and functional characteristics of haemodynamic in perihondrii of thyroid cartilage in patients with laryngeal cancer Т1-2N0M0 during perioperative period
Keywords: рак гортані; щитоподібний хрящ; хондроперихондрит; гемодинаміка; laryngeal cancer; thyroid cartilage; hondroperichondritis; haemodynamics