Удосконалення технології періопераційної профілактики деолірію у пацієнтів похилого віку - Демитер, Інна Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Післяопераційний делірій (ПОД) найбільш часте ускладнення у пацієнтів похилого віку, інцидентність якого сягає 65%. Виникнення ПОД призводить до збільшення госпітальної летальності, тривалості перебування у відділенні інтенсивної терапії, стійких порушень когнітивної функції після виписки зі стаціонару.
Keywords: тези