Дослідження фізико-хімічних властивостей карбонілвмісних похідних 1,2,4-тріазолу та їх відновлених систем - Бігдан, Олексій Антонович; Парченко, Володимир Володимирович (Х. : Національний фармацевтичний університет, 2019)
Вчені Запорізького державного медичного університету мають величезні наукові досягнення щодо досліджень властивостей похідних 1,2,4-тріазолу [1, 2]. Їх науковий внесок за останні роки має тенденцію до збільшення. Цьому факту є пояснення, яке пов'язане зі збільшенням фінансування завдяки керівництву навчального закладу. Органічні сполуки за своєю природою дуже різноманітні [3, 4]. Актуальним на сьогодні залишається факт подальшого пошуку нових сполук серед похідних 1,2,4-тріазолу, які розширюють «бібліотеку» молекул, що, в свою чергу, створює сприятливі умови та збільшує ймовірність створення оригіналних ліків.