Анатомія рослин - Корнієвський, Юрій Іванович; Корнієвська, Валентина Григорівна (ЗДМУ, 2019)
Фармацевтична ботаніка - базова медико-біологічна дисципліна медичних і фармацевтичних вищих навчальних закладів, пов’язана з хімією, біологією, фармакогнозією, мікробіологією, фітотерапією, технологією фітопрепаратів, косметологією та іншими дисциплінами. Вона закладає знання та практичні навички, які знаходять своє втілення і поповнення при розгляді питань пошуку джерел природних біологічно активних речовин, їх біосинтезу, виділення, встановлення структури та властивостей, виготовлення фітопрепаратів, їх застосування тощо. На відміну від модульного контролю, заліків, дослідницької діяльності, участі в наукових студентських конференціях, написання рефератів олімпіади охоплюють більш широке коло знань із фармацевтичнрої ботаніки та сприяють розвитку більш широкої ерудиції. Підготовка до олімпіад повинна бути серйозною, багаторічною та систематичною, щоб студенти отримали гарні результати необхідно розпочинати підготовку з перших занять, що спонукало нас до створення навчально-методичного посібника.
Keywords: анатомія рослин; фармацевтична ботаніка; олімпіада