Клінічна фармація : навч.-метод. посіб. для семінар. та практ. занять слухачів передатестаційних циклів підвищення кваліфікації провізорів - Білай, Іван Михайлович; Михайлюк, Євгеній Олегович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Навчально-методичний посібник присвячено формуванню у слухачів передатестаційних циклів підвищення кваліфікації провізорів зі спеціальності «Загальна фармація», «Організація і управління фармацією», «Аналітично-контрольна фармація» принципів клінічної фармації, раціональному вибору лікарських засобів при різних клінічних ситуаціях. Даний посібник дозволить зрозуміти основні принципи клінічної фармації, детально ознайомитися з аспектами застосування лікарських засобів в пульмонології, алергології, кардіології, гастроентерології, нефрології, застудних захворюваннях та невідкладних станах. Важливим аспектом підготовки слухачів курсів підвищення кваліфікації провізорів є ознайомлення з основними побічними реакціями лікарських засобів, ускладненнями фармакотерапії та принципами комбінування ліків в конкретній клінічній ситуації.