Вплив квертину на стан ліпідного обміну у хворих уратним нефролітіазом коморбідним з метаболічним синдромом - Білай, С. І. (Харків : НФаУ, 2019)
Сечокам'яна хвороба (СКХ) – вкрай актуальна проблема сучасної урології. Приблизно у 50% випадків захворювання носить рецидивуючий характер, що може свідчити про неефективність лікування і профілактики, що проводяться в стаціонарі і амбулаторно. Отже, лікування та профілактику необхідно проводити з урахуванням патогенезу даного захворювання. Єдиної концепції патогенезу сечокам'яної хвороби досі не існує.
Keywords: тези