Особливості предметно-мовного інтегрованого навчання у медичному ЗВО - Соляненко, Олена Леонідівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Реформування системи освіти та системи охорони здоров'я України, наближення їх до світових стандартів диктують особливі вимоги до підготовки студентів медичних вишів. Змінюються як очікування самих студентів-медиків, так і запити роботодавців. Зокрема, неодмінною умовою конкурентноспроможності фахівця на ринку праці стало знання іноземної мови у межах своєї спеціальності. Випускник медичного вишу має підтвердити володіння англійською мовою на рівні В2 загальноєвропейської шкали мовних компетенцій: розуміти загальний зміст складних текстів на абстрактні та конкретні теми, у тому числі вузькоспеціальні; говорити досить швидко та спонтанно; вміти робити чіткі, детальні повідомлення; аргументувати переваги та недоліки різних думок; висловлювати свою точку зору тощо.