Морфофункціональні особливості сенсомоторної зони кори головного мозку щурів в ранньому постнатальному онтогенезі в умовах пренатальної гіпоксії - Ахмедова, Ельміра Ельманівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Актуальність роботи: Внутрішньоутробний розвиток та період новонародженості визначає майбутнє здоров'я та якість життя людини. Пренатальна гіпоксія є основною причиною виникнення патологій центральної нервової системи та смертності новонароджених Пошук нових методів фармакологічної корекції уражень нервової системи після впливу пренатальної гіпоксії є пріоритетним завданням науково-практичних досліджень у сучасній медицині та біології. Для цього необхідно розуміти механізми порушень у нервовій системі, що розвивається, та закономірності морфологічних змін у нервовій тканині, ураженій дією пренатальної гіпоксії. Мета роботи: з'ясувати морфофункціональні особливості сенсомоторної кори щурів в ранньому постнатальному періоді онтогенезу після дії хронічної пренатальної гіпоксії.
Keywords: магістерська робота; ОП "Лабораторна діагностика"