Дослідження реакцій гетероциклізації 3-тіо- та 3-тіо-4-амінопохідних 1,2,4-тріазолу - Бігдан, Олексій Антонович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович; Парченко, Володимир Володимирович; Бигдан, А. А.; Панасенко, А. И.; Кныш, Е. Г.; Парченко, В. В.; Bihdan, O. A.; Panasenko, O. I.; Knysh, Ye. G.; Parchenko, V. V. (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Наукові публікації останніх років переконливо доводять перспективність пошуку нових молекул саме серед похідних 1,2,4-тріазолу. У практику сучасної медицини, фармації та ветеринарії увійшла ціла серія лікарських засобів, діючою речовиною котрих є похідні 1,2,4-тріазолу (флуконазол, рибавірин, авесстим, трифузол тощо). З метою узагальнити доступні літературні джерела, котрі стосуються досліджень реакцій гетероциклізації 3-тіо- та 3-тіо-4-амінопохідних 1,2,4-тріазолу, вивчили й проаналізували наукову літературу за останні п’ять років. Використовували методи оглядового, системного та контент-аналізу. Встановили, що комплексний, об’єктивний підхід до аналізу спеціалізованої літератури підтверджує можливість безмежного та дуже привабливого наукового пошуку нових молекул, котрі утворюються при гетероциклізації 3-тіо- та 3-тіо-4-амінопохідних 1,2,4-тріазолу, що своєю чергою свідчить про перспективність створення оригінальних лікарських препаратів на основі 3-тіо- та 3-тіо-4-амінопохідних 1,2,4-тріазолу. Научные публикации последних лет убедительно доказывают перспективность поиска новых молекул именно среди производных 1,2,4-триазола. В практику современной медицины, фармации и ветеринарии вошла целая серия лекарственных средств, действующим веществом которых являются производные 1,2,4-триазола (флуконазол, рибавирин, авесстим, трифузол и другие). С целью обобщения доступных литературных источников последних лет, касающихся исследований реакцій гетероциклизации 3-тио- и 3-тио-4-аминопроизводных 1,2,4-триазола, были изучены и проанализированы научные труды за последние пять лет. Использовались методы обзорного, системного и контент-анализа. Установлено, что комплексный объективный подход к анализу научной литературы подтверждает возможность безграничного и очень привлекательного научного поиска новых молекул, которые образуются при гетероциклизации 3-тио- и 3-тио-4-аминопроизводных 1,2,4-триазола, что в свою очередь свидетельствует о перспективности создания новых оригинальных лекарственных препаратов на основе 3-тио- и 3-тио-4-аминопроизводных 1,2,4-триазола. Scientific publications of recent years clearly demonstrate the prospects of finding new molecules among 1,2,4-triazole derivatives. The whole series of drugs, which are 1,2,4-triazole derivatives (fluconazole, ribavirin, avesstym, tryfuzol and others), are included into the practice of modern medicine, pharmacy and veterinary. Aim. We have studied and analyzed the available scientific sources over the past five years in order to systematize the available literature of recent years about research regarding heterocyclization reactions of 3-thio- and 3-thio-4-amino derivatives of 1,2,4-triazole. During this studying we used methods of observation, systematization and content analysis. Results. It has been found that a comprehensive approach to an objective analysis of scientific literature confirms the possibility of limitless and very attractive scientific research of new molecules that are formed during heterocyclization of 3-thio- and 3-thio-4-amino derivatives of 1,2,4-triazole. Conclusions. Our research shows the promising future for the new original drugs based on 3-thio- and 3-thio-4-amino substituted of 1,2,4-triazole.
Исследование реакций гетероциклизации 3-тио- и 3-тио-4-аминопроизводных 1,2,4-триазола
Heterocyclization reactions study of 3-thio and 3-thio-4-amino derivatives of 1,2,4–triazole
Keywords: 3-тіо- та 3-тіо-4-амінопохідні 1,2,4-тріазолу; гетероциклізація; фізико-хімічні властивості; 3-тио- и 3-тио-4-аминопроизводные 1,2,4-триазола; гетероциклизация; физико-химические свойства; 3-thio- and 3-thio-4-amino 1,2,4-triazole Derivatives; Heterocyclization; Physicochemical Properties