Конверсія у лапароскопічній хірургії гострого холециститу - Юрченко, П. Г. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: виявити показання до конверсії при лапароскопії у хворих на гострий калькульозний холецистит та провести аналіз її результатів. Матеріали та методи: У хірургічному відділенні з Центром ШКК КНП ,,Міської лікарні екстреної і швидкої медичної допомоги" за 2018-2019 роки було оперовано 267 пацієнтів з гострим калькульозним холециститом (ГКХ).
Keywords: тези