Застосування біофармацевтичної системи класифікації у розробці нових лікарських препаратів - Гуреєва, С. М.; Альбедхані, О. С.; Грошовий, Т. А.; Гуреева, С. Н.; Альбедхани, О. С.; Грошовый, Т. А.; Gureyeva, S. N.; Albedhani, O. S.; Groschoviy, T. A. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
З метою визначення ролі біофармацевтичної системи класифікації (БСК) у розробці нових лікарських препаратів дослідили поняття біодоступності та біоеквівалентності. Методом вивчення став теоретичний аналіз застосування БСК у фармацевтичній розробці твердих лікарських форм і системний аналіз наукових досліджень щодо БСК. Біофармацевтична система класифікації є потужним чинником розробки нових ефективних і генеричних таблетованих лікарських засобів (ЛЗ). У статті наведений системний аналіз наукових досліджень застосування БСК і першоджерел у науко-метричних базах світового рівня розвитку науки та техніки; порівняльний аналіз моделей вивільнення та поглинання діючих речовин з розробки та впровадження генеричних фармацевтичних препаратів на основі регуляторних документів EMA, FDA, USP, WHO. З метою визначення ролі біофармацевтичної системи класифікації (БСК) у розробці нових лікарських препаратів дослідили поняття біодоступності та біоеквівалентності. Методом вивчення став теоретичний аналіз застосування БСК у фармацевтичній розробці твердих лікарських форм і системний аналіз наукових досліджень щодо БСК. Біофармацевтична система класифікації є потужним чинником розробки нових ефективних і генеричних таблетованих лікарських засобів (ЛЗ). У статті наведений системний аналіз наукових досліджень застосування БСК і першоджерел у науко-метричних базах світового рівня розвитку науки та техніки; порівняльний аналіз моделей вивільнення та поглинання діючих речовин з розробки та впровадження генеричних фармацевтичних препаратів на основі регуляторних документів EMA, FDA, USP, WHO. Aim. In order to determine the role of the biopharmaceutical classiﬁcation system in the development of new drugs, the concept of bioavailability and bioequivalence has been investigated.Methods and results. Theoretically analysis of application of BCS in pharmaceutical development of solid dosage forms and systems analysis of research, relating to BCS has been studied.Article shows the analysis of the scientiﬁc researches of BSС and original sources application in the scientiﬁc bases of world level of SciTech development, a comparative analysis of freeing and absorption operating substances’ models, introduction of generic pharmaceutical preparations based on EMA, FDA, USP, WHO regulator documents. Conclusion. Biopharmaceutical classiﬁcation system is a powerful factor in the development of new and effective generic drugs.
Применение биофармацевтической системы классификации в разработке новых лекарственных препаратов
Application of biopharmaceutical system of classiﬁcation in development of new medicinal preparations
Keywords: біофармацевтична система класифікації; біоеквівалентність; біодоступність; розчинність; розчинення; проникнення; биофармацевтическая система классификации; биоэквивалентность; биодоступность; растворимость; растворение; проницаемость; Biopharmaceutical Classiﬁcation System; Bioequivalence; Bioavailability; Solubility; Drag Dissolution; Permeability