Формування системи вправ з навчання наукового мовлення іноземних студентів довузівського етапу - Янушевська, Ірина Борисівна (Харків: ФОП Іванченко І. С., 2018)
Основною метою мовної підготовки іноземних студентів є формування навичок і вмінь професійного спілкування. Робота по закладенню азів професійного мовлення починається вже на довузівському етапі і здійснюється на базі текстів з профільних дисциплін. Важливим компонентом навчального процесу, якій забезпечує успішність досягнення вищезазначеної мети, є система завдань і вправ, що використовується викладачем під час навчання мови.