Прогностична цінність сироваткової концентрації васкулярного ендотеліального фактору росту А у пацієнтів в гострому періоді спонтанного супратенторіального внутрішньомозкового крововиливу - Кузнєцов, Антон Анатолійович; Кузнецов, А. А.; Kuznietsov, A. A. (Чорноморський національний університет імені Петра Могили, 2021)
Мета – оцінити інформативність сироваткової концентрації васкулярного ендотеліального фактору росту А у визначенні короткострокового прогнозу у пацієнтів в гострому періоді спонтанного супратенторіального внутрішньомозкового крововиливу на тлі консервативної терапії.Цель – оценить информативность сывороточной концентрации васкулярного эндотелиального фактора роста А в определении краткосрочного прогноза у пациентов в остром периоде спонтанного супратенториального внутримозгового кровоизлияния (ССВМК) на фоне консерватив- ной терапии. The aim of the study – to evaluate the informativeness of serum vascular endothelial growth factor A levels in detection of short-term prognosis in acute period of spontaneous supratentorial intracerebral hemorrhage on the ground of conservative treatment.
Прогностическая ценность сывороточной концентрации васкулярного эндотелиального фактора роста А у пациентов в остром периоде спонтанного супратенториального внутримозгового кровоизлияния
Prognostic value of serum concentration of vascular endothelial growth factor A in patients in acute period of spontaneous supratentorial intracerebral hemorrhage
Keywords: внутрішньомозковий крововилив; васкулярний ендотеліальний фактор росту; прогноз; внутримозговое кровоизлияние; васкулярный эндотелиальный фактор роста; прогноз; intracerebral hemorrhage; vascular endothelial growth factor; functional prognosis