Аналіз ліпофільних екстрактів листя Sorbus aucuparia, Sorbus aria та Sorbus torminalis - Андрущенко, О. О.; Криворучко, О. В.; Андрущенко, О. А.; Криворучко, Е. В.; Andrushchenko, O. O.; Krivoruchko, О. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Методом вичерпної екстракції хлороформом в апараті Сокслета отримали літофільні екстракти з листя Sorbus aucuparia, Sorbus aria і Sorbus torminalis і визначили в них кількісний вміст жирних кислот, каротиноїдів і хлорофілів. Методом исчерпывающей экстракции хлороформом в аппарате Сокслета получены липофильные экстракты из листьев Sorbus aucuparia, Sorbus aria и Sorbus torminalis и определили в них количественное содержание жирных кислот, каротиноидов и хлорофиллов. Lipophilic extracts from leaves of Sorbus aucuparia, Sorbus aria and Sorbus torminalis were obtained by method of depleting extraction by chloroform in the Soxhlet apparatus. The quantitative content of fatty acids, carotenoids and chlorophylls of lipophilic extracts have been determined.
Анализ липофильных экстрактов из листьев Sorbus aucuparia, Sorbus aria и Sorbus torminalis
Analysis of lipophilic extracts from the leaves of Sorbus aucuparia, Sorbus aria and Sorbus torminalis
Keywords: ліпофільний екстракт; жирні кислоти; каротиноїди; хлорофіли; горобина (Sorbus L.); липофильный экстракт; жирные кислоты; каротиноиды; хлорофилл; рябина (Sorbus L.).; lipophilic extracts; fatty acids; carotenoids; chlorophyll; Sorbus L