До питання розробки емульсії з хлорофіліптом для лікування ринітів - Данькевич, О. С.; Орловецька, Н. Ф. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Аналіз даних спеціальної літератури щодо сучасної терапії ринітів показав, що найбільш ефективною є етіотропна терапія антимікробними препаратами. Оптимальною лікарською формою для цього є водні та неводні назальні краплі. Проведено дослідження з розробки складу назальних крапель з хлорофіліптом у вигляді емульсії. Анализ данных специальной литературы по современной терапии ринитов показал, что наиболее эффективна этиотропная терапия антимикробными препаратами. Оптимальной лекарственной формой при этом являются водные и неводные назальные капли. Проведены исследования по разработке состава назальных капель с хлорофиллиптом в виде эмульсии. The analysis of the current literature data of modern therapy of rhinitis has shown that etiotropic therapy with antimicrobial medicine is more effective. Therefore, the optimal medicine are water and non-aqueous nasal drops. The investigations in developing the nasal drops composition with chlorofillipt in the form of emulsion have been performed.
Keywords: риніт; хлорофіліпт; емульсія; ринит; хлорофиллипт; эмульсия; rhinitis; chlorofillipt; emulsion