Розробка оптимальної методики визначення кількісного вмісту тіотріазоліну - Кучеренко, Людмила Іванівна; Парнюк, Наталя Вікторівна; Шаповалова, Л. І.; Портна, Олена Олексіївна; Моряк, Зінаїда Броніславівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено удосконалену методику кількісного визначення субстанції тіотріазоліну методом неводного титрування з використанням у якості розчинника суміші мурашиної кислоти безводної Р та оцтової кислоти безводної Р з фіксацією точки еквівалентності потенціометричним методом. Розроблену методику запропоновано заводу-виробнику для внесення до нормативних документів на субстанцію тіотріазоліну. Разработана усовершенствованная методика количественного определения субстанции тиотриазолина методом неводного титрования с использованием в качестве растворителя смеси муравьиной кислоты безводной Р и уксусной кислоты безводной Р с фиксацией точки эквивалентности потенциометрическим методом. Разработанная методика предложена заводу-изготовителю для внесения в нормативные документы на субстанцию тиотриазолина. Improved technique of Thiotriazolin substance quantitative determination by nonaqueous titration method with the use of mixture of acetic acid anhydrous Р and formic acid anhydrous Р as solvent with the fi xation of equivalence point by potentiometry method was worked out. Developed method is proposed to producer factory for introduction into the Thiotriazolin substance regulations.
Keywords: тиотриазолин; неводное титрование; уксусная кислота безводная; муравьиная кислота безводная; хлорная кислота; Thiotriazolin; Nonaqueous titration; acetic acid anhydrous; formic acid anhydrous; perchloric acid