Синтез, фізико-хімічні та біологічні властивості 2-(5-(метоксифеніл)-1,2,4-тріазол-3-тіо)ацетатних кислот та їх естерів - Самелюк, Юрій Геннадійович; Каплаушенко, Андрій Григорович; Самелюк, Ю. Г.; Каплаушенко, А. Г.; Samelyuk, Y. G.; Kaplaushenko, A. G. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Здійснено цілеспрямований синтез ряду нових сполук з протимікробною та антиоксидантною активностями серед похідних 1,2,4-тріазол-3-тіону, що містять метоксифенільні замісники при С5 атомі 1,2,4-тріазолового циклу, встановлено закономірності зв’язку між хімічною будовою і біологічною дією синтезованих речовин. Проведен целенаправленный синтез ряда новых соединений с противомикробной и антиоксидантной активностями среди производных 1,2,4-триазол-3-тиона, которые содержат метоксифенильные заместители при С5 атоме 1,2,4-триазолового цикла, установлены закономерности связи между химическим строением и биологическим действием синтезированных веществ. The purposeful synthesis of new compounds with antimicrobial and antioxidant activity among the derivatives of 1,2,4-triazole-3-thione, which contain methoxyphenyl substituents at C5 atom of 1,2,4-triazole cycle was conducted. The relationships between chemical structure and biological activity of synthesized substances were set.
Синтез, физико-химические и биологические свойства 2-(5-(метоксифенил)-1,2,4-триазол-3-тио)ацетатных кислот и их эстеров
Synthesis, physico-chemical and biological properties of 2-(5-(methoxyphenyl)-1,2,4-triazolo-3-thio)acetic acid and their esters
Keywords: 1,2,4-тріазол; синтез; фізико-хімічні властивості; 1,2,4-триазол; физико-химические свойства; 1,2,4-triazol; synthesis; phisyco-chemical properties