Інноваційні технології у вищих навчальних закладах – вимога часу - Різник, Ольга Іванівна (Івано-Франківський національний медичний університет, 2018)
Одним із пріоритетних завдань освіти в Україні в сучасних умовах є перехід на інноваційний шлях розвитку, забезпечити який можуть тільки висококваліфіковані фахівці. Тільки зростання рівня освіти сприяє швидкому впровадженню новітніх технологій і є найважливішим фактором прогресу. Тому впровадження сучасних інформаційних технологій, що відповідають міжнародним освітнім стандартам, а також забезпечення всіх необхідних умов для плідної роботи викладачів вищих навчальних закладів є стратегічними пріоритетами в сфері освіти. Адже інформаційні технології допомагають викладачам вивести навчальний процес на якісно новий рівень. Сьогодні, з метою досягнення результативності навчання, в Запорізькому державному медичному університеті застосовуються сучасні технології та інноваційні методи навчання. Поява нових інформаційних технологій, пов’язана з розвитком комп’ютерних засобів і мереж телекомунікації, що дало можливість створити якісно нове інформаційно-освітнє середовище як основу для розвитку і вдосконалення інноваційних технологій системи освіти. Способи інноваційного навчання - модульне навчання, проблемне навчання, дистанційне навчання, інтерактивне навчання, мультимедійні та мережеві технології.
Keywords: тези доповідей