Морфофункціональні передумови змішування крові порожнистих вен у правому передсерді плода - Тіткова, О. Ю.; Кандибей, Вероніка Костянтинівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Згідно деяких авторів у правому передсерді плода відбувається змішування крові нижньої та верхньої порожнистих вен (F. Netter, 2014), але на яких саме фазах роботи серця воно відбувається дані відсутні. Деякі автори спростовують факт змішування крові (Е.И. Васильева, 2012). Нас зацікавило: відбувається це змішування чи ні? Ми вважаємо, що ток крові верхньої та нижньої порожнистих вен залежить від топографії отворів верхньої та нижньої порожнистих вен, овального отвору, правого передсердно-шлуночкового отвору та величини клапана нижньої порожнистої вени, а також від фази серцевого циклу.
Keywords: тези доповідей